WordPress

WordPress is een open source Content Management Systeem (CMS) waarmee gebruikers gemakkelijk en snel websites en blogs kunnen maken en beheren. Het is oorspronkelijk ontwikkeld als platform voor het maken van blogs, maar is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig CMS dat voor diverse soorten websites kan worden gebruikt.

Voordelen

Gebruiksvriendelijkheid

WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen, zelfs voor mensen zonder programmeerkennis.

Flexibiliteit

WordPress biedt veel aanpasbare thema's en plug-ins, waarmee gebruikers hun websites kunnen personaliseren en uitbreiden.

Lage kosten

WordPress is gratis te downloaden en te gebruiken, waardoor het een zeer kosteneffectieve oplossing is voor het bouwen van een website.

SEO mogelijkheden

WordPress heeft goede SEO-mogelijkheden, waardoor websites die zijn gebouwd met WordPress goed kunnen scoren in zoekmachines.

Community

WordPress wordt door een grote online community beter gemaakt, die bovendien garant staat voor nieuwe thema's en plugins.

Open Source

WordPress is een open source platform, wat betekent dat iedereen de code kan bekijken, aanpassen en verbeteren. Er is veel documentatie, howto's en tutorials.

Super gemakkelijk

Het toevoegen van content is met het nieuwe blok-systeem (Gutenberg) zeer eenvoudig. Dit systeem is voor elke gebruiker een mega verbetering! De principes heb je zo geleerd.

Patronen

Je kunt voor inspiratie ook Patronen gebruiken om je content neer te zetten. Dat zijn kant en klare verzameling blokken die je kunt kopiëren en plakken, waarna je ze naar je eigen inzicht kunt aanpassen.

Containers

Hoe je je content opzet, welke design principes je wilt toepassen, hangt af van het gebruik van container blokken. Als je patronen bestudeert zie je direct wat de meerwaarde kan zijn.
© 2007 - 2024 - Beesiks Communications, Wardstraat 59, 6681 Bemmel - KVK 09154202